Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

5 érv, hogy miért válasszunk magas minőségű cipőt totyogó babáknak!

5 érv, hogy miért válasszunk magas minőségű cipőt totyogó babáknak! Örökzöld téma a szülők körében, hogy milyen cipőt válasszanak gyermeküknek. Tudjuk, hogy a jól megválasztott babacipő nem csak élmény a gyermeknek, de biztosítja az egészséges láb fejlődését is. A szülők felelőssége tehát nem kicsi, természetesen minden szülő a legjobb lábbelit szeretné megadni gyermekének, összegyűjtöttem azokat az érveket, amelyeket érdemes számításba venned, mielőtt cipőt választasz babádnak!

 

1. A babák legnagyobb része egészséges lábbal, deformitások nélkül születik. A felnőttkori lábbproblémák jelentős százaléka a gyermekkorban rosszul megválasztott lábbeli következménye. A láb fejlődése 1-3 éves korban a leggyorsabb, különösen az első év kritikus fontosságú a későbbi problémák megelőzésében. A babák az első ortopédiai vizsgálaton 6-8 hetesen esnek át, azonban ahogy stabilan elindul a gyermek , érdemes ortopéd szakemberhez elvinni, hogy kiszűrhesse a lehetséges problémákat. A leggyakoribb gyermekkori lábdeformitások közé tartoznak az előlábdeformitások, felcsapott láb vagy donga láb. Fontos, hogy olyan cipőt válasszunk, ami kibővített előlábrésszel rendelkezik,  hiszen a babák lábcsontjai még puhák, és egy helytelenül megválasztott szűk- vagy rosszul illeszkedő cipő káros irányú deformációt indíthat el. 

 

2. Az apró lábak a kis totyogó felállását követően nagy igénybevételnek vannak kitéve, hiszen a baba egész testét, testsúlyát tartania kell, így nem mindegy , hogy a viselt lábbeli mennyire stabil, tartja-e a lábát, védő- és kényelmes támasztéka-e  a baba talpának. A védőfunkció mellett a csúszásmentes funkció is rendkívül fontos, hiszen számos kellemetlen baleset elkerülhetünk egy jól  megválasztott babacipővel.

 

3. A babák élete ebben az életkorban a játékról, felfedezésről szól, kinyílik számukra a világ, gyakorolják új tudományukat, a járást, ami egész napos futkározással, csúszás-mászással, ugrándozással jár. Ez időtálló és rugalmas lábbelit kíván meg, olyat, ami aktív fizikai igénybevétel mellett is, beltéren és kültéren egyaránt társként kíséri őket a kalandokban.

 

4. Köztudott, hogy a babák lába háromszor jobban izzad, mint egy felnőtt emberé. Az izzadó talpacskák jobban ki vannak téve a fertőzésveszélynek, illetve vizes zoknival a csemete is felfázhat, ezért rendkívül fontos kritérium a cipők kitűnő szellőzése! Érdemes tudni, hogy a bőr anyagnál léteznek már sokkal hatékonyabb nedvszívó anyagok, ilyen például a mikrofiber, amely saját súlyának nyolcszorosát képes vízben magába szívni, mintegy szivacsként működve. A cipzáros talpú cipők készítésénél gondoltak erre , így azok talpbetéte  és felsőrésze teljes egészében mikrofiber anyagból készül, garantálva a talpak szárazságát és a lábbeli folyamatos szellőzését. A mikrofiber anyag másik kiváló tulajdonsága, hogy a bőrnél strapabíróbb, kevésbé szakad, teljesen bababarát anyag; króm 6 mentes, antiallergén. Nem mellesleg előállítása is környezetbarát! :) 

 

5. Az ortopéd szakorvosok a mezítlábas járkálást javasolják a babáknak kezdetben, ami bent a lakásban, vagy a homokban kiválóan működhet, kültéren azonban vigyázzunk, mert a szabadban mezítláb járkálva elvághatja, megsebezheti a lábát kis totyogónk. Érdemes olyan babacipőt találnunk , ami a mezítlábas érzést adja meg a babáknak, mégis rugalmas talprésze védi a lábat! A cipzáros talpú cipők pont ilyenek, a gyermek cipőben van "mezítláb".

 

Szerencsére már itthon is létezik olyan babacipő, ami a fenti összes kritériumnak eleget tesz! 

Nézd meg kollekciónkat ITT

Keresés