Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

5 óriási hiba az első babacipő vásárlása előtt, amit SOHA ne kövess el!

5 óriási hiba az első babacipő vásárlása előtt, amit SOHA ne  kövess el! A baba első cipője legyen kényelmes, puha és persze divatos - alighanem ezek a leggyakoribb elvárások, amit anyukák a babacipő vásárlás előtt megfogalmaznak. A tudatos döntéshez ehhez azonban egy picit érdemes messzebb menni, ha szeretnénk elkerülni a legnagyobb babacipő vásárlási hibákat. Összegyűjtöttem őket, remélem neked is segítenek.

 

Hibák, akiket ne kövess el, ha babacipőt vásárolsz

 

1. A nagytesó kinőtt cipőjét kapja a kicsi

Sok családban bevett gyakorlat, hogy a baba a nagytesó kinőtt cipőjét kapja, és a használt babaruhás csoportokban, vásárokon is sok használt babacipőt árulnak. Első lépés cipőnek - és később sem - ajánlott azonban használt cipőt vásárolni. A használt babaruhákat egyszerűen ki lehet mosni, a cipők talpa viszont megőrizheti az első tulajdonosának lábformáját, ami befolyásolhatja a kicsi egészséges lábfejlődését. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a babák lába kb. 3x jobban izzad, mint egy felnőtté, ami nem megfelelő szellőzés esetén ideális táptalajt biztosít a baktériumok, gombák számára.

 

2. A barátnőd kisfiánál bevált márkát választod

Egyszerűnek tűnik megkérdezni a kisbabás barátnőket, hogy nekik melyik babacipőmárka vált be leginkább, de valószínűleg ahány barátnő, annyiféle választ kapsz majd. Szánj inkább rá néhány órát és olvass utána a szóba jöhető márkáknak, vedd figyelembe a babacipőválasztás legfontosabb szempontjait , gondold át, hogy kül- vagy beltéren fogjátok-e használni a cipőt. Nézd meg, hogy milyen magas a kicsi lábfeje, hol áll a mozgásfejlődésben. Ha nem tudsz dönteni, kérd szakértő segítségét a választáshoz!

 

3. A legdivatosabb cipőt választod

Sok anyuka esik a hibába, hogy csak és kizárólag a cipő formája, színe, a rajta található minta alapján választ babacipőt. Pedig elsődleges szempont mindenképpen a baba egészséges lábfejlődésének biztosítása legyen. Figyelj, hogy puha és rugalmas, de mégis stabil legyen a kiscipő talpa, jó nedvességszívó hatású, lélegző, káros anyagoktól mentes legyen az alapanyaga, erős legyen a kérge, hogy biztosan tartsa a baba lábát, és az is fontos, hogy egyszerűen rá lehessen adni a kicsire, de ő mégse tudja levenni magáról. Na és persze jól is nézzen ki. Jó sok szempont.

 

4. Nem megfelelő méretet választasz

Gyakran tapasztaljuk, hogy a baba csak akkor kapja az első babacipőjét, amikor már stabilan jár, pedig a felállás és a stabil járás között akár hónapok is eltelhetnek. Ez alatt pedig alakul, formálódik, erősödik a baba lába. Így érdemes már a felállás és a bútorok menti lépegetés időszakában beszerezni az első lépés cipőket. Ebben az időszakban már bátran kiveheted a kicsit a babakocsiból, ismerkedhet a világgal, próbálgathatja a felállást a játszótéren vagy a parkban. A cipzáros talpú babacipők ebben az időszakban a legideálisabbak, mert elég stabilak, hogy tartsák a baba lábát, elég rugalmasak, hogy a hatásuk a mezítlábas lépegetéshez hasonlítson és elég kemény a talpuk, hogy elvezessék a járda, a talaj egyenetlenségeit vagy a kavicsok szúrását.

 

5. Csak az ár alapján döntesz

Mint minden esetben, a babacipők választásakor sem lehet az ár elsődleges szempont. Egy elsőre drágábbnak tűnő babacipő árában a baba lábához tökéletesen alkalmazkodó cipő fejlesztését, a minőségi alapanyaghasználatot, a masszív kialakítást, a rugamas talpat és a baba kényelmes első lépéseit fizeted meg. Sőt, azonnal megspórolhatod a későbbi orvosi kezelések, lúdtalpbetétek, masszőrök árát, amit felnőttként kellene kifizetnie a rosszul megválasztott babacipő miatti lábproblémák miatt.

 

Válassz minőségi babacipőt a babádnak, nézd meg az AZAGA által kínált cipzáros talpú kollekcót ITT »

 

Keresés