Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Jótállás, szavatosság

 

Jótállás, szavatosság

 

7.1 A webáruházunkban kínált termékek  kizárólag megbízható gyártóktól származnak. A termékeket feladás előtt újra ellenőrizzük, hogy a megrendelőhöz kifogástalan állapotban érkezzen meg. Mégis a legnagyobb odafigyelés mellet is előfordulhat , hogy a vevő valamilyen okbónem elégedett a megrendelt termékkel. Az AZAGA webáruház mindent megtesz azért, hogy a vásárlói kifogásokat a vonatkozó jogszabályokkal összhangban a lehető legrugalmasabb módon kezelje.

7.2 Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári Törvénykönyvben (továbbiakban: Ptk.) a 151/2003. és 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadók.

7.3 A termékek forgalmazása mindenben megfelel a hatályos magyar jogi előírásoknak. Az általunk eladott termékekre biztosítjuk a vásárláskor hatályban lévő jogszabályokban előírt szavatosságot.A vevő köteles az átvett terméket a lehető leghamarabb megvizsgálni és a felmerülő hiányt, hibát haladéktalanul, de legkésőbb az áru átvételét követő 3 napon belül az AZAGA webáruháznak jelenteni.

Egy termék akkor minősül hibásnak, 

  • ha a vásárlás időpontjában nem felel meg a jogszabályban előírt tulajdonságoknak, 

  • ha nem rendelkezik az azonos fajtájú termékre jellemző minősséggel,

  • ha alkalmatlan ugyanazokra a célokra, amelyre azonos fajtájú terméket rendszerint

használnak,

  • ha nem rendelkezik a termék leírásában, illetve mintában szereplő tulajdonságokkal,

  • ha nem lehet arra a célra használni, amit a vevő elképzelt, és amivel a forgalmazó is egyetértett.

7.4 Felelősségünk megszűnik a termék nem rendeltetésszerű használata (pl. túlterhelés, hanyag tárolás), átalakítása, gondatlan kezelése esetén. Nem garanciális meghibásodásnak minősül továbbá, ha a terméket külső hő-, vegyi , vagy túlzott fizikai hatás érte. A szavatosság nem terjed ki a természetes elhasználódásra, valamint a vásárlás után keletkezett sérülésekre.

7.5. Az AZAGA webáruház fenntartja magának azt a jogot, hogy kizárólag előzetes fizetés esetén szolgálja ki, vagy egyáltalán nem szolgálja ki azokat a vásárlókat, akik rendszeresen nem tartják be jelen szerződésben foglalt feltételek vagy más módon kárt okoznak az eladónak. 

8. Pénzvisszafizetési garancia

 

Amennyiben termékünk valamilyen oknál fogva nem nyerte el tetszését, webáruházunk vállalja a termék vételárának visszafizetését a csomag átvételét követő 33 napon belül. 

8.1. Ha a vevő 33 napon belül a jelzi számunkra, hogy nem kívánja megtartani a terméket és él a pénzvisszafizetési garanciával, a termék levelezési címünkre való visszaérkezése után módunkban áll visszautalni a visszaküldött termék/termékek vételárát.

8.2 A vételár visszatérítésére kizárólag utalás formájában van lehetőségünk és a tudomásvételtől számított 33 napon belül tudjuk vállani a visszautalást.

8.3 A pénzvisszafizetési garancia érvényesítése esetén valamennyi csomagolási és szállítási költséget az Ügyfelet terheli.

Keresés