Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Magas, széles lábfeje van babámnak, milyen cipőt vegyek neki?

Magas, széles lábfeje van babámnak, milyen cipőt vegyek neki?

A cipőválasztás a nőknek szerelem első látásra, a babacipő vásárlásakor viszont rengeteg más szempontot is figyelembe kell venni. Hiába a puha rugalmas talp, a magas, stabil kéreg és a lélegző alapanyag, ha a baba lába egyszerűen nem megy bele a legszebb kiscipőbe. Ennek oka lehet, hogy egyszerűen dundibb a baba lába az átlagosnál, de kimondottan magas rüszt, magas lábfej is állhat a háttérben.

 

Mi az a magas rüszt vagy magas lábfej?

 

A babák lábfeje még puha, párnás, a lábfej boltozata a járás tanulásával, az izmok erősödésével alakul ki, formálódik. A kezdetben magas lábfej az izmok erősödésével egyre lejjebb kerül, miközben a lábfej boltozata felfelé mozdul és kb. kisiskolás korra kialakul a lábfej egészséges boltozata.

 

Orvosi értelemben a babáknál még nem valódi magas lábfejről beszélünk, mert az ő lábuk még fejlődik, változik. Esetükben a zsírpárnák miatt nem fér be a lábfej a kiscipőbe. Ez a növekedés során, a járással, az izmok erősödésével legtöbb esetben csökkenni fog.

 

Túlsúlyos babáknál érdemes erre a problémára jobban odafigyelni, mert az súly miatt a lábfej is erősebb, szélesebb lehet, ami szintén megnehezíti a babacipő vásárlását.

 

Milyen cipőt vegyek a magas, széles lábfejű babának?

 

Semmiképpen ne ess abba a hibába, hogy a magas lábfej miatt a kelleténél nagyobb cipőt választasz a kicsinek. Lehet, hogy abba belemegy a lába, viszont a kérge nem tartja majd a bokát stabilan, csúszkálni fog a kis lába, emiatt botladozhat, többször eleshet, ami nemcsak a balesetek esélyét növeli, de elveheti a baba kedvét a járástól is.

 

A legfontosabb szempont, ha magas lábfejű babának keresel cipőt, hogy a felső része szélesen nyitható legyen, legalább a lábfej közepéig, ideális esetben akár a lábujjak tövéig is nyíljon. Így kényelmesen, a kicsi lábának méretében tudjátok zárni a cipőt. Figyelj rá, hogy a cipő lábfején ne legyen varrás, ez akadályozná ugyanis az anyag tágulását.

 

A tépőzár jó megoldás, mert a kicsi is korán megtanulja felvenni a cipőt, viszont ellenőrizd, hogy a tépőzár kellő hosszúságú-e. A fűzős cipővel is kényelmesen lehet növelni a cipő szélességét, viszont számolnod kell vele, hogy a baba később tanulja meg egyedül felvenni a kiscipőjét.

 

A magas lábfejű babák esetében is fontos, hogy a cipő anyag puha, jól szellőző és kényelmes legyen, hiszen a babák lába még nagyon sokat izzad. A cipő kérge legyen stabil, erős, hogy tartani tudja a baba bokáját. A talpa viszont minél rugalmasabb, hogy a cipő minél inkább követni tudja és átvegye a lábfej mozgását.

 

A cipzáros talpú babacipők kiválóan megfelelnek magas lábfejű babák számára is. A cipzárral villámgyors a felvételük, puha, könnyű anyaguk, varrás nélküli, rendkívül szélesen nyitható felsőrészük puhán öleli át a baba lábát, miközben stabilan tartja azt járás közben. A tépőzárak hosszúak, így széles lábfej esetén is biztonságosan használhatók.

 

Válassz Te is cipzáros talpú babacipőt a magas lábfejű babád számára, imádni fogjátok!
Nézd meg az új kollekciót ITT »

Keresés