Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Mikor, milyen és mekkora babacipőt vegyek a babámnak?

Mikor, milyen és mekkora babacipőt vegyek a babámnak?

A baba első cipőjének kiválasztás és megvétele izgalmas feladat. A szép szín és fazon mellett azonban jó, ha tudatos döntést hozol, mert a járástanulás időszaka nagyon fontos a lábfej formájának kialakulása szempontjából és a későbbi lábproblémák megelőzése miatt egyaránt.

 

Mikor kell megvenni az első babacipőt?

 

Bár sokan csak akkor szerzik be az első babacipőt, ha a kicsi már stabilan jár, a szakemberek ajánlása szerint a legjobb már a felállást követő 2-3 hétben megvenni az első cipőcskét. Attól kezdve ugyanis, hogy a baba megteszi az első lépéseit, annyira élvezi a járást, hogy szinte nem is akar mást csinálni egész nap. Ha pedig már naponta több órát is járással közlekedik, akkor nem húzhatod tovább a vásárlást.

 

Puhatalpú vagy hagyományos babacipő?

 

A lábacskák ideális fejlődéséhez a természetes talaj az ideális, de a parkettán, a kövön vagy a járdán nem egészséges a mezítlábazás, mert ilyenkor a lábfej puha párnácskái szétterülnek, a sarkak befelé fordulnak, ami extra terhelést jelent a lábaknak. Ezért ilyen felületeket érdemes már puha, rugalmas talpú kiscipőt adni a lábára. A kavicsban, homokban, fűben, puha talajon nyáron, melegben nyugodtan szaladgálhat mezítláb, nagyon jól erősödnek a lábfej izmai közben.

 

A puhatalpú vagy csúszásgátlóval ellátott zokni beltéri használatra, a hagyományos babacipők pedig kültérre javasoltak. Erről ITT írtunk még bővebben. Ha beltéren is inkább szandit adnál a lábára, akkor válaszd az Azaga rugalmas talpú szandáljait , ezek beltéren is kényelmesen viselhetők. 

 

A puha és rugalmas, nem csúszós talp mellett figyelj még arra, hogy a kiscipőnek mindenképpen legyen kérge. Ez tartja ugyanis a kicsi sarkait, nem engedi befelé vagy kifelé fordulni. Ellenőrizd az alapanyagot is, ajánlott könnyen szellőző cipőt választani, mert a kicsik lába gyorsan megizzad és kényelmetlenné válhat a lábbeli.

 

A babacipő méretének kiválasztása 

 

Ha megvan az ideális babacipő, akkor már csak a méretet kell kiválasztani. A cipő hossza mellett a szélessége és a magassága is fontos lehet, különösen magas lábfejű babák esetében.

 

Akkor kényelmes a baba számára a cipő, ha szabadon mozoghat benne a lába, nem túl nagy és nem túl szűk. A gyerekek lába kiszámíthatatlanul, sokszor meglepő gyorsasággal nő, ezért érdemes egy picivel nagyobb cipőt venni. Arra viszont figyelni kell, hogy a cipő ne legyen sokkal nagyobb, mint a kicsi lába, mert abban kényelmetlen a mozgás, botladozik a baba, nő a balesetveszély, a sok esés pedig a baba kedvét is szegheti. 

 

A babacipő mérete akkor ideális, ha felvéve és ráállva, a sarok mögött még éppen befér a mutatóujjad. Ha interneten rendeled a cipőt, akkor állítsd a babát egy fehér papírra, jelöld meg ceruzával a lábujjak és a sarok helyét. A kettő közötti távolság mutatja a baba lábának hosszát, ehhez adj még 1 cm-t az ideális cipőméret meghatározásához. 

 

Az cipzáros talpú babacipők beltéri és kültéri használatra is ideális lábbelik. Puha, rugalmas gumiból készült a talpuk, így nem csúszik, viszont kényelmes viselet a babának, amiben jól érzi a talaj egyenetlenségeit. Felső része jól szellőző anyagból készült, amibe nem izzad be a kicsi lába. A cipzárnak és tépőzárnak köszönhetően pillanatok alatt feladható, és magas, széles lábfejű babák számára is ideális. 

 

Válassz Te is cipzáros talpú cipőcskét babádnak, a vidám, egészséges járástanuláshoz!
Nézd meg az új kollekciót ITT » 

Keresés